Je bekijkt nu Goal Setting

Goal Setting

LET’S WRITE DOWN YOUR GOALS (FOR 2020)

Een gespreksonderwerp dat ik met veel mensen, waaronder cliënten heb gevoerd in de laatste tijd, maar ook een erg belangrijk gesprek, want ik geloof erin dat zonder visie/droom/doel of hoe je het ook wilt noemen, dat je écht voor ogen hebt…. je nooit 100% zal en kan geven! En net nu we op het punt staan 2020 in te gaan, en dit jaar tegemoet willen gaan met nieuwe doelen die we gaan crushen, gaat goalsetting heel belangrijk zijn om dit succesvol uit te gaan voeren!

Herken je die tijd, waarin je iets voor ogen had en het je niet uitmaakte wat je daarvoor moest doen, hoe laat je ervoor op moest staan, en tot hoe laat je door moest werken, misschien wel tijdelijk weinig tot niks mocht eten in de voorbereiding van een wedstrijd en dat je hoewel het zwaar was, veel makkelijker vol te houden is dan nu?

Dat was een moment waarop je geïnspireerd was, waar je doelen tastbaar waren, en je daar elke dag dichter bij in de buurt kwam door te doen wat je moest doen!

Herken je jezelf er ook nu dan in, dat dit minder goed lukt, alles meer moeite lijkt te kosten en alles MOET…. Geen fijne plek om te zijn, want je haalt er lang niet het plezier uit wat je eruit kan en wilt halen…. So let’s change that!

Stap 1 tot geïnspireerd zijn is het uitvinden van wat jij wilt, wat is jouw doel? Waar wil jij over 1 jaar staan? Schrijf dit op voor jezelf.

Nu ga je terugwerken vanuit het punt waar je wilt zijn, tot waar je nu bent ….. wat is er allemaal voor nodig om te komen waar jij wilt zijn? Schrijf ook dit op voor jezelf.

Je weet nu dus waar je wilt zijn en wat daarvoor nodig is, nu gaan we daar tastbare stappen van maken, wat is daar maandelijks voor nodig? wat is daar wekelijks voor nodig? Zo komen jouw doelen ineens stukken dichterbij en is de mogelijkheid om uit te stellen ineens geen mogelijkheid meer, want dan behaal je simpelweg jouw doelen niet!

“JE HEBT GEEN PROBLEEM DAT JE DINGEN MOET DOEN DIE JE NIET LEUK VINDT, JE HEBT HET PROBLEEM DAT JE NIET GEINSPIREERD BENT EN GEEN PLEZIER HAALT UIT WAT JE DOET!”

Nu jouw doelen tastbaar zijn, is het simpelweg een spelletje van ‘ticking all the boxes’.

5x wezen trainen deze week *tick*

Dagelijks mijn dieet aangehouden *tick*

3 avonden aan zelfstudie gedaan *tick*

Dit maakt het stukken makkelijker voor jou, je weet precies wat je moet doen, en het volbrengen van deze taken brengt je dichter bij je doel en maakt je dus gelukkiger.

Als je dit een week hebt gedaan kan je terugkijken op een goede week!

Als je dit een maand hebt gedaan zie je al je resultaat, resultaat die het proces leuker maakt, en daarmee makkelijker om een nieuwe week vol taken in te gaan, je raakt geïnspireerd!

Als je dit 3 maanden hebt gedaan is het steeds meer een routine, kan je blij zijn met wat je tot nu toe bereikt hebt, maar ben je waarschijnlijk nog veel geïnspireerder om te zien waar dit hele proces je zal gaan brengen!

Doe dit nog 3/6/9-maanden en zie hier….. je dromen zijn verwezenlijkt, je hebt bereikt wat je al die tijd al wilde bereiken maar niet gelukt is omdat je geen echt doel voor ogen had, niet geïnspireerd was en omdat alles zo ver weg was, dat je geen idee had dat het überhaupt mogelijk was.

Gefeliciteerd, je bent een stap dichter bij jouw doelen (voor 2020)!